Aesop Kawaramachi

Aesop Kawaramachi store interior

The design is the result of a new collaboration with Torafu Architects. The history of this neighbourhood reaches back to the late 16th century, when Kyoto was subject to an extensive reconstruction; in the 19th century, it was central to the Meiji Restoration. Aesop Kawaramachi respects this heritage while also aligning comfortably with contemporary Kyoto.
 
The store’s elongated, narrow interior progresses from product display at the front to demonstration sinks midway, to point-of-sale counter and at the rear, where a leather-covered seating bench invites visitors to take repose, and a staircase leads to a rst- oor gallery space. Continuity is affected by pendant lights used on squid shing boats, which hang from the vaulted ceiling, and by green accents for the entrance, demonstration sinks and staircase.
 
A pale exible board with a mortar-like texture is utilised for the façade and for protruding shelves that occupy the rst segment of the space. Together with the porous Ōya stone used for ooring, it provides a soft, natural palette that lends a pervasive sense of calm from the moment of entry.
 
Customers can explore and select from a complete range of skin, hair and body care products, distinguished by botanical and laboratory-generated ingredients of the highest quality. The store’s trained consultants are able to offer advice about products best suited to individual needs.

Visit our nearby locations