Aesop Homansbyen store interior

Historic details imagined anew

Our second Oslo signature store, created in partnership with integrated design and architecture practice Snøhetta, is situated on the ground floor of a functionalist 1940s apartment building.

The space draws inspiration from original details and materiality, imagining them anew. A contemporary geometric motif, for example, is interpreted from existing timber detailing on the host building’s exterior; inside, it takes the form of a meticulously crafted Oak panel with a truncated pyramidal form.

These modulated panels clad wall and counter volumes, with those installed above product shelves featuring integrated lighting fixtures. The same blond Oak furnishes ceiling plane, built-in shelving and a perforated dividing wall that reveals glimpses of light from a concealed stairway leading to the basement level.

‘The spectacles of experience; through them you will see clearly a second time.’

Henrik Ibsen