Aesop Newbury store interior

The entry stair presents a delicate balustrade of wrought iron bars topped by an ornamental White Oak rail, twisting to announce a gentle transition from the bustle of the street to an intimate environment.

Our first Boston signature store is situated in Back Bay, a borough fashioned by nineteenth-century planners to be the ‘ornament of the city’, inspired and influenced by Hausmann’s redesign of Paris. This architectural heritage was richly reinterpreted in a design on which we partnered with William O’Brien Jr. of MIT School of Architecture.

Aesop Newbury Street store sink and shelving
Aesop Newbury Street store shelving detail

The interior is dressed in a combination of new and reclaimed antique White Oak. Shelving is formed through the accumulation of several different custom crown mouldings—a shift from colonial ornamentation to contemporary functionality.

The entry stair presents a delicate balustrade of wrought iron bars topped by an ornamental White Oak rail. As its profile twists on descent, the rail announces a gentle transition from the exterior bustle of the street to a calming and intimate environment.

Slideshow links - for visual effect only:
Slideshow links - for visual effect only:
0 of 0