Aesop Sydney City store interior

Aesop Sydney brings the magnitude and equanimity of coastal escarpments to the bustling downtown environment.

Designed with trusted collaborator Snøhetta, Aesop’s Pitt Street store celebrates the company’s passage to fruition over the last three decades, and will be a guiding light in the next stage of its voyage. A monumental granite structure wraps the interior of the sandstone building in reverence for Christo and Jeanne-Claude's 1968-9 Wrapped Coast, which rendered the sandstone cliffs of Little Bay a theatrical, lunar landscape. Aesop Sydney brings the magnitude and equanimity of coastal escarpments to the bustling downtown environment.

While sandstone is the prevailing local geology, granite, an igneous rock known for its strength and durability, lines the pavements of Sydney’s central business district, where Aesop Sydney is located. The store’s façade holds the contrasting tones of sandstone and granite in tender dialogue. Hewn by a local stonemason, the granite’s texture is poised between the natural and the ordered. Horizontal ridges, scored by a bridge-saw, introduce a consistency of pattern while the hand-chiseled face expresses its fault-lines and idiosyncrasies.

Visitors decompress across the set-back threshold, which unfolds into a vast chamber. An immense stainless steel counter with a proliferation of basins welcomes product exploration. At the heart of the store, stone steps rise into an amphitheatre where visitors might gaze upon a film, or simply pause and reflect. Three staggered sinks allow for more private encounters with our skin care philosophy, formulations, and application techniques, evoking the comfort of one’s own home while guided by knowledgeable and dextrous consultants.

Slideshow links - for visual effect only:
Slideshow links - for visual effect only:
0 的 0


‘If you have loved a brave story / Tell it but rarely: / And, with due faith in its glory / Render it barely.’

Lesbia Harford