Aesop Wellington store interior

A play between light and shadow

Our inaugural Wellington signature store is situated within Change House, a local landmark that bears the influence of the Art Deco era and the early skyscrapers of the Chicago and New York schools, and was designed in collaboration with New Zealand practice Knight Associates.

The space makes abundant use of natural timber to create a pleasing juxtaposition with the structure’s imposing 1930s exterior. Upon entry, alabaster-painted walls offer immediate contrast to this façade, investing the space with a sense of depth and softness. Large street-facing windows allow a muted light to filter through, effecting a play between light and shadow.

Oiled timber wraps the point-of-sale counter and shelving, which curves gently along the rear wall. Here, a large sink fitted with aged brass tapware offers a place for product demonstrations.

‘The mind I love must have wild places.’

Katherine Mansfield