Aesop LUCUA 1100

Aesop Lucua Osaka store interior

From a distance, through the façade’s luminous fibreglass, the space appears as a soft beige mirage. Once inside, the variety of materials and textures comes into focus.

Aesop Lucua in Osaka, designed by Schemata Architects, is a calm, warm response to the retail centre. From a distance, through the façade’s luminous fibreglass, the space appears as a soft beige mirage. Once inside, the variety of materials and textures comes into focus.

Blond bricks form the central counter, around which birch-lined avenues allow for easy movement and flow. Two large birch and brass basins accommodate comfortable encounters. Brass pipes descend from the ceiling, outlining the flow of water.

Slideshow links - for visual effect only:
Slideshow links - for visual effect only:
0 of 0



‘Let us dream of evanescence, and linger in the beautiful foolishness of things.’

Okakura Kakuzo