Aesop Covent Garden

Aesop Covent Garden store interior

A hand-crafted interior honouring the art of plastering

Our sixth London signature store was created in partnership with Parisian architects Ciguë, who took inspiration from four seemingly disparate but equally important design references: a Virginia Woolf quote, a Francis Bacon painting, a Henry Moore sculpture and an excerpt from Beauty and the Beast.

Aesop Covent Garden store detail shelving
Aesop Covent Garden store shelving detail

The brilliantly whitewashed walls reflect abundant natural light; exposed copper plumbing and light fixtures provide industrial accents. A floor of engraved green cement tiles pays homage to the area’s Italianate piazza—London’s first open square, constructed in the seventeenth century.

The colour is echoed in lush vegetation which climbs the walls from an interior window box, complementing the neighbouring gardens of Saint Paul’s Church.

Slideshow links - for visual effect only:
Slideshow links - for visual effect only:
0 of 0