Aesop Santa Monica Place interior

Clean lines and curving forms

Created in collaboration with esteemed architectural firm Johnston Marklee, Aesop Santa Monica Place in Los Angeles is our first build from the ground up, and features a design inspired by the pure geometry of 1960s Minimalism.

Defined by a seamless curving façade, the muted exterior is punctuated by an outsized entrance. The interior is distinguished by perimeter walls lined in a continuous wainscot. White Oak panelling accentuates product display on shelving above, contrasting with predominantly spare surrounds.

Alabaster walls set above the wainscot’s datum line, washed in a ribbon of natural light, give further emphasis to the meticulously ordered range.

A monolithic stainless steel volume takes centre place; two basins at either end allow for extended consultations. An offset circular recess in the ceiling continues the design’s clean, simple lines.

‘The philosophy of one century is the common sense of the next.’

Henry Ward Beecher