Aesop Minamiaoyama

Aesop Minami Aoyama store interior

A calming space of subtle textural contrasts

Created in partnership with the SIMPLICITY team under the leadership of Shinichiro Ogata, Aesop Minamiaoyama draws inspiration from the interplay of opposites that characterise the city—discipline and disorder, effusion and reticence, heritage and futurity.

The design focuses on a minimal material palette, with contrasting shades and textures layered throughout. The interior’s cool, concrete-clad spaciousness effects a sense of calm that references Tokyo residents’ quiet resolve and respect for order.

A stilling design language is epitomised here in the sculptural circular sink at the store’s centre, which acts as a focal point and grounds the interior layout. Subtle variations of texture and palette emerge in the mortar flooring, zinc-plated shelving and adjacent paper screens.

‘Never be in a hurry; do everything quietly and in a calm spirit.’

Saint Francis de Sales