Aesop Hibiya Chanter

Aesop Hibiya store interior

An expression of the mechanics of change

Our tenth Tokyo signature store is situated within the Hibiya Chanter centre. Created in partnership with Tokyo-based Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo Architects, its design makes inventive use of space to honour both the suburb’s commercial tradition and its verdant outdoor precincts.

The interior explores large-scale operable devices: the central volume slides open to reveal a capacious sink; and an outsized door functions as a partition to conceal a storeroom. In this regard, the store effects an interpretation of traditional vendors—in which shop fixtures are used to occupy the street when open and pack away entirely at night.

Pebble-wash flooring crafted subtly blurs distinctions between interior and exterior and emphasises a material agenda of externality, along with sink and product display shelving marked by the use of copper—whose warmth and softness complements the hue of coated steel countertops.

‘We must become what we were / Before we were born.’

Ikkyū