Aesop Saint-Honoré

Large JPG-Store_Detail_FR_Saint-Honoré_Hero_1_Desktop_2880x1620.jpg

Aesop’s store on rue Saint-Honoré is located in an eighteenthcentury building in the heart of historic Paris, close to the Palais Royal.

The store interior at rue Saint-Honoré has been designed by Rodney Eggleston of Melbourne’s March Studio with Dennis Paphitis and is a realisation of a material Eggleston felt best articulated Paris. ‘We began by looking at the possibilities of plaster, but soon became intrigued by the parquetry floors one sees throughout Paris,’ he says. ‘We wanted to explore inhabiting the space with one material, used in one encompassing way. We envisaged using cut wood in such a fashion that it covered the floor, walls and ceiling, lending a cohesive texture and warmth to the room.’

The wood of choice for this store is Victorian Ash, a timber grown in renewable forests across Australia. The wood was cut in a factory in Melbourne’s inner-city suburb Richmond, then each of the approximately 3500 pieces was hand-cut, hand-sanded, sealed and numbered according to meticulously drafted plans before being strategically packed in shipping crates.

Visit our nearby locations