Aesop Picadilly Arcade store interior

Stone tiles radiate geometrically from the basin in a nod to the architectural heritage of Greenwich. A singular sink nestles into the exposed window, providing an unconventional view onto Piccadilly.

Aesop Piccadilly Arcade, designed with Studiolucaguadagnino, is poised at the Piccadilly entrance of the historic locale in a curved corner store. Within the rounded windows, stucco panels become mock Tudor cabinets from the street and form a portal that heralds a change in atmosphere. A dialogue of languorous corporeality is held between two storeys, which are united by a light well piercing the first floor’s slab.

Once inside, two boulders interlock to form a central basin around which stone tiles radiate geometrically in a nod to the architectural heritage of Greenwich. A singular sink nestles into the exposed window, providing an unconventional view onto Piccadilly.

A hidden staircase transports the visitor into a room of tender domesticity: stucco embraces the walls, reclaimed timber lines the floor, diaphanous curtains caress the windows. Ceramic sinks perch on polished stainless-steel legs; a daybed invites repose.

‘I want to be gone out of myself, and you to be lost to yourself, so we are found different.’

D.H. Lawrence