Suji

Irregular, slanted apertures form a deep, perforated façade that behaves like a brise soleil: natural light filters through the threshold while linear shadows strike the store’s back walls.

Inspired by historic architectural pavilions such as Sverre Fehn’s Nordic Pavilion at the 1962 Venice Biennale and Le Corbusier’s 1950-1965 Tower of Shadows in Chandigarh, India, Aesop Lotte Suji employs a slender architectural framework of white-washed ash plywood to enhance the feeling of verticality and volume in a shallow space.

Irregular, slanted apertures form a deep, perforated façade that behaves like a brise soleil: natural light filters through the threshold while linear shadows strike the interior’s rear walls. The knots and grain of the plywood’s surface, muted by the lime-based wash, reference the timber-formed concrete of Fehn’s Pavilion.

Stepping through angular openings, clients transition into a calm, consistent space of off-white tones. The rhythmic language of framed voids continues within the store, creating a further sense of depth. Two central volumes are held apart in apparent magnetic tension on the polished white sand concrete.

Slideshow links - for visual effect only:
Slideshow links - for visual effect only:
0 Ab 0



’Walking beside the river / I watch my shadow dance / From ripple to ripple in wild contortions.’

Yi Kyu-Bo