Aesop Pavillion interior

Inspired by the relaxed domesticity of Malay architecture

Aesop Pavilion is situated within a landmark retail centre in Kuala Lumpur’s dynamic Bukit Bintang district. Created by our in-house Design Department, it was inspired by the relaxed domesticity of Malay architecture.

Enhanced by its allusion to the ancient liwan—a deep entrance patio which provides shelter from intense heat—the design offers cool respite through embracing curvature and airy volumes. Clad in fine-grain plaster reminiscent of colonial masonry, a sweeping wall defines the space, housing an uninterrupted band of product shelving, guiding movement and encouraging exploration.

Restrained materiality and spare embellishment respond to the scale of the surrounds and speak to informal spaces where locals take rest, further emphasising a sense of sanctuary. Joinery is fabricated in local timber, Nyotah; untreated copper furnishes panelling, tapware and wash plane; and a Peter Zumthor pendant lamp casts a subdued glow, referencing the luminance of a still, tropical moon.

‘Spirits live insphered / In regions mild of calm and serene air.’

John Milton