Aesop Mile End

Aesop Mile End store interior

Our second Montreal signature store is located in Mile End – – a neighbourhood characterised by the influence of generations of European immigrants who settled there from the late nineteenth century , establishing a lively, eclectic community. Designed in collaboration with local architecture firm _naturehumaine, the 93-square metre space reflects the vibrancy of this locale through references to the bright façades of nearby businesses.

Centrally positioned, a monolithic demonstration sink finished with locally sourced limestone anchors the space, compelling visitors to explore the nuanced interior; the stud wall has been fitted with a plywood structure composed of thin sheets that reveal contrasting colour as visitors pass by. One side offers a grey tone, visible from the exterior, while the other presents a subdued green – an intriguing effect that varies depending on position and perspective.

One side offers a grey tone, visible from the exterior, while the other presents a vivid green – a stunning effect that varies depending on position and perspective. Our nourishing formulations are displayed on thin brass shelving; positioned against the bright-hued backdrop, they appear almost to levitate within the intimate setting. Behind the retail area, the site accommodates a cleverly contained storage space, kitchen and meeting room.

Visit our nearby locations