Created in collaboration with integrated design and architecture practice Snøhetta, the space is a handsome complement to its Prinsens Gate sibling, conceived by the same firm.

Situated on the ground floor of a functionalist 1940s apartment building, the 63-square meter interior draws inspiration from original details and materiality, imagining them anew. A contemporary geometric motif is interpreted from existing timber detailing on the host building’s exterior. It takes the form of a meticulously crafted oak panel with a truncated pyramidal form. These modulated panels clad the wall and counter giving volume, with those installed above the product shelves featuring integrated lighting fixtures.

The same oak furnishes the ceiling plane, built-in shelving and a perforated dividing wall that reveals glimpses of light from a concealed stairway leading to the basement level. Characterised by a warm atmosphere and soft illumination throughout, Aesop Homansbyen rewards leisurely exploration.

Clients can select from a complete range of skin, hair and body care products, distinguished by botanical and laboratory-generated ingredients of the highest quality. The store’s trained consultants are able to offer advice about products best suited to individual needs.

Visit our nearby locations