Aesop Bishop Arts store interior

A space of sinuous curves and solid geometries, stainless steel and tinted glass, volume and void—elemental counterparts each in considered balance.

For our second Dallas signature space, we found a home on West 7th Street in the vibrant Bishop Arts district. Conceived by Aesop’s in-house Design Department, the space is defined by its unembellished simplicity—an approach to creating space in keeping with the spare anatomy of its host building: an original warehouse that dates back to the early twentieth century.

Responding to site and setting, the design for Aesop Bishop Arts is tethered to the tenancy’s architectural bones. Of generous proportions, the light and airy nature of the 1400-square foot loft lends itself to large-scale objects and a level of abstraction inspired by the codes of minimalism.

Following this impulse, the store’s large footprint is defined by the tension of rough domestic pieces; such as a vintage roll-top writing desk; with a series of untreated, furniture-like interventions surrounded by negative space. Each is fabricated using industrial methods in a nod to the uniformity and repetition of minimalist design proponents.

The over-sized point-of-sale, for example, consists of three identically spaced volumes constructed using thick panels flamed Red Oak topped with blackened steel, adding visual weight at the center of the space. Oriented against walls of Arenino plaster, product demonstration sinks follow the same pattern. Highly reflective in aluminum, the basins are broken into distinct segments, with each volume serving a different purpose.

Standing apart from these rectilinear elements, a curved shelving system carves a sinuous and monolithic arc across the floorplan. Refined in its detail, layered, vertical panels of tempered smoked glass partition Aesop’s formulations while refracting sunlight from the shopfront.

Visit our nearby locations