Aesop Saint-Honore store interior

An intricate and artful assemblage

Our store on rue Saint-Honoré is located in an eighteenth-century building in the heart of Paris, close to the Palais Royal. The design was created in partnership with Rodney Eggleston of Melbourne’s March Studio, and is a realisation of a materiality the architect felt best articulated Paris—parquetry.

The result is an interior embraced by timber—specifically, Victorian Ash, which is grown in renewable forests across Australia. Sourced in Melbourne, it was hand-cut into 3500 pieces and then hand-sanded, sealed and numbered according to meticulously drafted plans before being shipped to France to cover the floor, walls and ceiling.

Remarkable in its singular approach to materiality, Aesop Saint-Honoré is an exercise in elegant geometry. Even the sales counter has been constructed from the same pale timber; another slab is inset with a demonstration sink, crowned with blackened steel tapware.

Visit our nearby locations